Cihangir Koşusu'nda birinciliğe Wolf Seyfo uzandı

Cihangir Koşusu'nda birinciliğe Wolf Seyfo uzandı

3 yaşlı safkan erkek İngiliz taylarının birincilik mücadelesi verdiği koşu, 1600 metre mesafe üzerinden çim pistte yapıldı.

2024 yılı Cihangir Koşusu'nu (KV-9/E); Sami Kandil tarafından yetiştirilen, Zülfikar Hatunoğlu'nun sahibi olduğu, Halit Hatunoğlu tarafından antrene edilen doru erkek tay Wolf Seyfo (Native Khan - Smarty Rose / Mountain Cat) jokeyi Selim Kaya ile kazandı. Kariyerinin altıncı birinciliğine ulaşan Wolf Seyfo ayrıca Esat Özbilen Koşusu (KV-7) ve Çukurova Belediye Başkanlığı Koşusu (KV-8) galibidir.

11 tayın katıldığı koşuda ikinciliği,  Al Tan elde ederken, Mr Baybars üçüncü, Countach dördüncü ve Proteus isimli safkan da beşinci oldu.

Koşunun galibi Wolf Seyfo'nun  bitiriş derecesi  1.38.31 olurken, farklar 4 Boy - 1 Boy - 1,5 Boy - 3 Boy  şeklinde sonuçlandı.

 

CİHANGİR (1951 - 1981) 

(Hyperion - Fair Profit / Fair Trial) 

5 Şubat 1951 tarihinde doğan İngiliz safkan Cihangir, hara yaşamında başarılı yavrularla adını yarışçılık tarihe yazdırmıştır. Cihangir'in 6 yavrusu, Türk Yarışçılığı'nın derbisi Gazi Koşusu'nu kazanırken, bu alanda halen zirvedeki isimdir. Atlıhan, Melikşah, Kayarlı, Pikehan, Akkor ve Triple Crown galibi olan Minimo, Cihangir'in Gazi Koşusu'nu kazanma başarısı gösteren yavrularıdır. 

Bu isimlerin yanı sıra Şerife, Lovely ve Cihanbargo gibi Cihangir'in Grup 1 koşu galibi temsilcileri bulunmaktadır. Kısrak babası olarak ise en başarılı temsilcileri; 1973 yılı Gazi Koşusu galibi Karayel, 1978 yılı Gazi Koşusu galibi Cihangir Harmony ve 1986 yılı Gazi Koşusu galibi Hafız'dır. Grup 1 koşu kazanan diğer temsilcileri ise; Ay Tudor, Esmerim, Karanimo, Kilikya, Lodos, Makita, Mellengiç, Prince Nur, Sagıp, Tuğrulbey ve Tünkut'tur.

0bp8Iosxhzwyjdaezdlgvqja.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.